NM Terrengløp topp-banner

hovedsiden

NM 2018

informasjon

Tidsskjema

Organisasjon

Kontakt oss

Påmelding

Påmelding

Påmeldte

Overnatting

Muligheter

Resultater

Resultatlister

Arena

Bratsberg arena

Løypekart

bilder

Bilder

arrangør

Bratsberg IL

Strindheim IL

Logo Franzefoss Logo Galåen Transport Logo Mesterblikk Orkla Confectionery & Snacks ASKO logo REMA 1000 logo Logo Scandic Lerkendal Logo Handelsbanken Logo Trondheim kommune Logo eMap

NM Terrengløp, lange distanser

Bratsberg stadion, Trondheim, søndag 14. oktober 2018

Bratsberg IL og Strindheim IL ønsker velkommen til årets NM i terrengløp, lange distanser.

14/10: Takk til alle som bidro til et flott NM

Med dette fantastiske blinkskuddet av Didrik Tønseth som går i mål som norgesmester, som vi meget vennlig har fått låne av Arne Brunes, setter vi punktum for et flott norgesmesterskap i Bratsberg. Arrangørklubbene takker alle som kom til Bratsberg, alle sponsorer og ikke minst alle frivillige som gjorde det mulig å gjennomføre arrangementet!

PS. Spør Arne Brunes dersom du ønsker å bruke bildet hans – arne.brunes@hotmail.com

14/10: Flere bilder fra NM

Stine Haugum tok mange fine bilder fra NM: Album-1. Det samme gjorde Ove Jarle Hegvold og Astrid Johanne Wik Hegvold: Album-2.

Bildene kan brukes i friidrettssammenheng så lenge fotografen blir kreditert.

14/10: Didrik Tønseth tok gullmedaljen

For en spennende avslutning det ble på norgesmesterskapet da Didrik Tønseth, fra arrangørklubben Strindheim IL og langrennslandslaget, viste seg som den sterkeste terrengløperen og tok gullet foran Senay Fissehatsion fra Tjalve og Marius Vedvik fra Gular. Vi gratulerer!

14/10: Resultatlister

Resultater (PDF)

14/10: Sigrid Jervell Våg vant igjen

Sigrid Jervell Våg fra BUL var årets raskeste kvinneløper og dro i land et suverent norgesmesterskap foran Maria Sagnes Wågan fra Namdal løpeklubb og Silje Fjørtoft fra Ullensaker/Kisa IL. Vi gratulerer!

14/10: Bilder fra NM

Nå har dagens premieutdeler, Hedda Hynne fra Strindheim IL, delt ut de første medaljene. Du kan se bilder fra NM.

14/10: Åpning av NM

Friidrettsforbundets representant Henrik Carstens (til høyre i bildet) foretok den offisielle åpningen av NM og understreket i åpningstalen friidrettsforbundets takknemlighet for den livslange innsatsen Arnfinn Ofstad har gjort i friidretten i Norge.

14/10: Resultater

Det vil komme offisielle resultatlister her etter hvert, men underveis i dag kan dere følge med på EQ Timings nettside.Tips: Følg med på «Live scroll» mens løpene pågår.

14/10: Streaming fra NM: Fungerer ikke

Vi har nå en live-stream fra Bratsberg: videolenke. Dette er et forsøk på å få til en enkel løsning, dersom den slutter å fungere i løpet av dagen har vi dessverre liten kapasitet til feilretting. Det sluttet dessverre å streame og vi klarer ikke å starte streamingen igjen. Beklager.

13/10: Velkommen til NM i Bratsberg

Terje Sliper fra Bratsberg IL og Arnfinn Ofstad fra Strindheim IL er nøkkelpersoner i planlegging og gjennomføring av NM i terrengløp. På vegne av arrangørene ønsker de alle deltakere, trenere, ledere og tilskuere hjertelig velkommen til NM i terrengløp i morgen.

12/10: Utøverinstruks

Informasjon til utøvere og lagledere (PDF) som dere også vil finne i utøverposene.

12/10: Informasjon om transport til Bratsberg lørdag og søndag

Vi har samlet relevant transportinformasjon i ett dokument – transport til Bratsberg (PDF).

Nyttige lenker for rutebusser: Rutetabell buss nr 54, prisinformasjon og hvordan kjøpe billett.

Legg spesielt merke til at vi tilbyr skyss for de som ønsker å trene eller besiktige løypa på lørdag. Det er to personbiler med 8 plasser per tur. Vi legger ut registreringsliste i lobbyen på hotellet og her gjelder først til mølla prinsippet.

11/10: Tipp medaljevinnerne i KS og MS

KONDIS har gjettet medaljørene i NM terrengløp i klassene KS og MS. Hvem tar utfordringen og gjetter bedre enn dette? Vi kårer en vinner som får 1 års gratis medlemsskap i Kondis. Det gis 3p for gull, 2p for sølv og 1p for bronse. Alt rett gir 12p. Trekning ved poenglikhet.

Hvis du vil være med og tippe legger du inn ditt tips på Bratsberg ILs Facebook-arrangement.

11/10: Medieomtale før NM

Langrenn.com skriver om terrengløp-NM i Flere skiløpere til NM Terrengløp.

Norsk Friidrett har forhåndsomtale av NM i Over 200 påmeldt til NM og UM i terrengløp. Der kan du blant annet lese en analyse av medaljekandidatene i de ulike klassene. Blant de som nevnes som en mulig medaljekandidat i kvinneklassen er Strindheim ILs evigunge Anne Nevin (i bildet) som stiller i K 45-49.

Kondis har også skrevet om NM. I 218 påmeldt til helgas NM terrengløp i Trondheim kan du finne ut hvem de tipper stikker av med medaljene.

9/10: Oppdatert arenakart

Vi har laget et oppdatert arenakart, se Bratsberg arena.

9/10: Flott værmelding for søndag

Hvis det går som meteorologene i yr.no tror, kan det bli riktig trivelig vær på søndag – følg med på værvarselet for Bratsberg.

9/10: Didrik Tønseth går for medalje

Didrik Tønseth som primært er langrennsutøver, går offensivt ut i Adresseavisens «Tønseth utfordrer friidrettseliten: – Jeg går for medalje». Søndag får vi se om friidrettens beste terrengløpere kan nekte Didrik denne triumfen:-)

8/10: Endelig tidsskjema og tilbud om busstransport

Endelig tidsskjema finner du nå på tidsskjema. Legg merke til at det vil være åpen informasjonsskranke lørdag 17-19 på Scandic Lerkendal.

Vi har organisert busstransport fra Scandic Lerkendal til Bratsberg Idrettsarena, søndag 09:30 og 11:00. Returbusser vil gå fra Bratsberg Idrettsanlegg til Scandic Lerkendal, cirka 14:45 og cirka 16:30. Bussbillett (50 kr en vei, 100 kr tur-retur) betales på bussen, kontant eller Vipps til 528987.

Ved siste avgang fra arenaen tilbyr vi transport videre til holdeplass «Ranheim Fabrikker» (holdeplass for flybussen) etter Scandic Lerkendal. Her vil det være ca 20 min å «spare» for de som har det travelt med å rekke fly fra Værnes. Ankomst Ranheim ca 17.05.

8/10: 218 påmeldte etter forlenget påmeldingsfrist

Da den forlengede påmeldingsfristen gikk ut var det 218 påmeldte, noe arrangørene er meget fornøyde med, se oversikt over påmeldte. Blant disse er Hagbart Vebostad (i bildet) som er en av 4 påmeldte i MV 75-79 år.

Dersom det er noe feil med påmeldingen, som for eksempel feil klasse, må det gis beskjed til Ronny Ingebrigsen (474 19 904 / E-post: ronny@loplabbet.no) så snart som mulig.

7/10: Hilsen fra Trondheim kommune

Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune støtter NM i terrengløp. Fra ordføreren i Trondheim kommune, Rita Ottervik, har vi fått denne hilsenen til arrangementet.

5/10: Sigrid Jervell Våg kommer til NM

Det er veldig fint at tidligere Strindheim-løper Sigrid Jervell Våg fortsatt løper på meget høyt nivå og kommer til Bratsberg for å konkurrere om norgesmesterskapet i terrengløp. Vi har spurt Sigrid om en kort oppsummering av årets sesong og om hennes ambisjoner i forkant av norgesmesterskapet:

«Sesongen 2018 har vært bedre enn jeg hadde turt å håpet på. Har vært heldig og holdt meg frisk og skadefri så og si hele året, så har hatt god kontinuitet i treningen og fått deltatt på mange konkurranser. Startet sesongen med sølv under NM innendørs og solid pers med 4.20 på 1500m. Utendørssesongen startet videre med gull i NM terrengløp kort løype og stafett dagen derpå. Målet var så å komme under 4.20 på 1500m, og det klarte jeg først i København (4.19) og deretter i Belgia (4.17). Fikk også med meg en solid pers på 3000m (9.18) under sommerstevne på Bislett. På NM i Byrkjelo var målet å forsvare gullet på 1500m og være med i medaljekampen på min første 5000m på bane. Det ble full klaff og gull på både 5000m og 1500m!

Det blir gøy å løpe NM Terrengløp lang løype på hjemmebane i Trondheim og jeg håper selvfølgelig å være med i medaljekampen. Videre vil løpet gi en mulighet til å kvalifisere seg for nordisk terrengløp på Island, og det hadde vært utrolig stas å få vært med dit!»

Vi gratulerer Sigrid som kandidat til Årets utøver 2018, og ønsker henne lykke til når startskuddet smeller søndag 14. oktober!

4/10: Video fra NM-løypa

3/10: Skovalg

Det er alltid spekulering omkring skovalg før terrengløp. Per i dag anbefaler vi terrengsko fremfor piggsko med lange pigger, men skulle det tørke opp frem til løpet kan piggsko være aktuelt. Vi anbefaler uansett alle deltakere å møte forberedt på alle eventualiteter og å gjøre valget først når dere kommer på stadion og ser forholdene i løypa på løpsdagen.

3/10: Følg NM på Facebook

Hvis du vil ha oppdaterte nyheter om NM kan du registrere din interesse på NM-arrangementet på Bratsberg IL sin Facebookside.

1/10: Premiering av beste Trøndelagsløpere

For å stimulere til stor deltakelse fra Trøndelag har kretsene i Nord- og Sør-Trøndelag bestemt seg for å premiere beste løper som representerer en Trøndelags-klubb, i hver klasse.

20/9: Trening i NM-løypa

NM-løypa vil være åpen for trening eller prøveløping fra lørdag 22. september.

22/8: Kvalifisering til Nordisk mesterskap i terrengløp

NM vil fungerere som kvalifiseringsløp til Nordisk mesterskap i terrengløp.

30/7: Påmeldingen er åpnet

Direkte til påmelding hos EQTiming (NB! påmeldingslenkene kommer nederst på siden). Mer informasjon finner du på påmeldingssiden. Oppdatert oversikt over påmeldte.

5/7: Arena- og løypekart

Nettsiden er oppdatert med arenakart og løypekart.

20/6: NM flyttes til søndag 14. oktober

NM-logo

I samråd med Norges Friidrettsforbund har vi kommet frem til at søndag 14. oktober er en bedre dag enn lørdag 13. med hensyn til tilreisende deltakere. Arrangementer blir derfor flyttet til søndag 14. oktober. Hotellavtalen er justert tilsvarende.

20/5: Hovedkomitéen er på plass

NM-logoen

Nå er hovedkomitéen for NM konstituert, med Terje Sliper fra Bratsberg IL som leder.

Du finner hele hovedkomitéen på Organisasjon-siden.

27/4: Gunstig overnattingstilbud på Scandic Lerkendal

Vi har inngått en meget gunstig avtale med Scandic Lerkendal (bildet) som blir årets NM-hotell – detaljene finner du i vår hotellavtale.

Mer informasjon om overnattingstilbud i Trondheim finner du på overnattings-siden.

 

Startfelt fra NM 2011

Bunnbanner

NM Terrengløp – Lange distanser – Trondheim 14. oktober 2018