JentebolgenTrondheim topp-banner

hovedsiden

Jentebølgen 2016

informasjon

Program

Om jentebølgen 2016

Kontakt oss

Påmelding

Påmelding

Løypekart

Trasé

bilder

Jentebølgen 2015

Jentebølgen 2014

Jentebølgen 2013 - 1

Jentebølgen 2013 - 2

Jentebølgen 2012 - 1

Jentebølgen 2012 - 2

Jentebølgen 2012 - 3

Jentebølgen 2011

arrangør

Strindheim IL

Logo NKS Logo 3T Logo Jordbærpikene Logo KIA Logo Unilabs Logo Melhusbanken Logo Trondheim kraft Logo BDO Logo Egon Logo Nyfiken Logo Bydelsavisa Strinda Logo trykkpartner

NKS Trondhjem Sanitetsforening

Hilde Gade som er leder i Trondhjem Sanitetsforening, har sendt oss denne beskrivelsen av vår hovedsponsor i 2016.

Den 10.november kan foreningen vår feire 120 år!

Normalt arbeider sanitetskvinner over hele landet ofte i det stille – med å være der for andre – og bidra til at kvinner og barn – og derved hele familier – får en bedre hverdag. Vi har lange tradisjoner og mye å være stolt av, men har ikke vært så opptatt av å fortelle om det.

Å fatte vedtak om å være hovedsponsor, var derfor virkelig å trå utenfor komfortsonen for oss. Men i år har vi valgt å gå fra å være en av mange sponsorer, til å bli godt synlig – som hovedsponsor – fordi kvinnehelse er et av de viktigste områdene vi arbeider med. Så nå vil vi at enda flere skal bli oppmerksom på jobben vi gjør, slik at enda flere kvinner kan la seg inspirere og engasjere til å hjelpe enda flere.

Selv ble jeg medlem for bare 7 år siden og er nettopp valgt til leder. Som barn lærte jeg hjemme – at jeg var enestående – og at alle andre mennesker også er det! Hjemme var det stort hjerterom, og venner av oss fire ungene fikk alltid plass – i huset – i bilen, ved middagsbordet og på overnatting. Vi flyttet ganske mye, og venner fra tidligere bosteder beholdt jeg og reiste ofte på besøk selv også. Fra jeg var helt ung hadde jeg mange venner med bakgrunn fra andre land – hvilket jeg aldri tenkte over. Vi var jo bare gode klassekamerater. Jeg har fortsatt mange venner fra ulike deler av verden og er takknemlig for det. Jeg lærer mye av det og kan se folk og hendelser i et litt annet perspektiv, tror jeg.

Barnelærdommen har alltid fulgt meg. Jeg synes det er viktig å bry seg, å være der for andre, agere ved urettferdighet og å bidra der du kan. Verdiene og arbeidet i Sanitetsforeningen gjør at jeg kjenner samklang med det jeg selv har tro på.

Fra oppstarten i 1896 har Sanitetskvinnene gjort utrolig mye for å utvikle velferdssamfunnet vårt. De har utdannet sykepleiere, drevet helsestasjoner for mor og barn, bidratt til forskning og kunnskapsformidling. Blant annet tuberkulose, kreft, revmatisme og benskjørhet er satt skikkelig på dagsorden. Det samme gjelder kampen for å gi unge rusavhengige et godt liv, stoppe vold mot kvinner, motstå skjønnhetstyranniet og sikre god integrering. WHAE er vår Etiopiske tvilling-organisasjon. NKS Trondhjem Sanitetsforening er fadderforening for en tilsvarende forening i Etiopia sammen med Orkdal Sanitetsforening.

Mest av alt ønsker jeg at DU – ja nettopp DU – skal bli med på laget – bli en av oss – og utgjøre en forskjell for noen som trenger det. Vi klarer ikke å være der for alle, men er vi flere, kan vi være der for mange flere.

Du finner oss på Facebook: Trondhjem Sanitetsforening eller på www.sanitetskvinnene.no.

Vi ser at det er så mange som ønsker å hjelpe andre, men ofte vet man ikke helt hvor man skal begynne.

Vi forteller gjerne mer om det vi arbeider med og for!! Du kan bli et aktivt medlem og arbeide med en av de sakene du brenner for, eller du kan være passiv når det passer best for din situasjon.

Alle som er eller har lyst til å bli Sanitetskvinne vil få oppleve hvor mye man får igjen når man gir. Vi gleder oss til å høre fra deg. Velkommen!

Med vennlig hilsen

Hilde Gade


Et av sanitetskvinnenes prosjekter i dag er i Etiopia der de jobber for å tilrettelegge WHAE (The Women’s Health Association of Ethiopia), en organisasjon bygd på samme lest som NKS og med mange av de samme kampsakene som sanitetskvinnene har engasjert seg i opp gjennom årene.

WWW.JENTEBOLGENTRONDHEIM.NO