JentebolgenTrondheim topp-banner

hovedsiden

Jentebølgen 2019

informasjon

Program

Om jentebølgen 2019

Kontakt oss

Samarbeidspartnere

Påmelding

Påmelding

Løypekart

Arenakart

Trasé

Ambassadører

Oversikt

bilder

Jentebølgen 2019

Jentebølgen 2018

Jentebølgen 2017

Jentebølgen 2016

Tidligere år

arrangør

Strindheim IL

Logo Lundebergs Malerservice
Logo NKS Logo 3T Logo myworkout Logo Frost eiendom Logo Cafe Ni Muser Logo BDO Logo Augustin Logo Trøndelag teater Logo Trondheim Torg Logo Dora3 Logo Trondheim kraft Logo trykkpartner Logo Norsk Friidrett sertifisering
Bilde av Tone Østgaard

Her er den nye «Jentebølge-generalen»

Tone A. Østgaard har tatt over som «general» for NKS Jentebølgen etter Reidar Isachsen. Mr. Jentebølgen ga seg i 2018 etter 25 suksessrike år.

Det er med stor ydmykhet jeg har påtatt meg den oppgaven. Men takket være den jobben Reidar har gjort i en årrekke, er det bygd opp et godt apparat som er drillet på å gjøre NKS Jentebølgen til en suksess også fremover. Det er ikke behov for store endringer, men selvsagt vil jeg forsøke å løfte løpet videre som et av de store og morsomste arrangementene i Trondheim og Trøndelag, sier Tone A. Østgaard.

Godt i gang

Onsdag 5. juni er det igjen klart for en ny mosjonsfest for jenter og damer i alle aldre i Trondheim sentrum. Som prosjektleder er Tone A. Østgaard allerede i gang med forberedelsene. Strindheim IL Friidrett er arrangør, men har hentet inn sin nye løpsgeneral fra naboen Malvik IL. Hun har en allsidig bakgrunn og yrkeskarriere bak seg og kommer sist fra jobben som kontorleder i Solskjermingsgruppen i Trondheim. Nå driver hun egen virksomhet på fulltid. Østgaard har forøvrig bodd en årrekke utenlands, blant annet 17 år i London. Før det bodde hun i USA hvor hun også møtte sin kanadiske mann.

I 2007 fant vi ut at tiden var moden for å flytte til Trøndelag. Vi hadde fått en sønn og nå trives vi veldig godt på Vikhammer, sier Østgaard som selv ikke har noen markant idrettskarriere bak seg ut over allsidig aktivitet som omfatter alt fra basketball og windsurfing til mosjonsaktiviteter og seiling med familien. Som andre idrettsforeldre har hun også hatt diverse tillitsverv i Malvik IL, og hun er fortsatt kretssekretær i Sør-Trøndelag Orienteringskrets.

Litt nytt å by på

Selv om det viktigste med NKS Jentebølgen har vært et tradisjonelt og trygt program, vil det i årets løp bli noen nye elementer. Vi flytter tilbake til Munkegaten som arena. Planen er å ha start og innkomst i øvre del av gate fra Erling Skakkesgate og opp mot Bispegata. Løypa vil gå i kjente omgivelser rundt Nidelva. Fem kilometer som før. I 2018 deltok 2300, mens det i toppåret 1997 var hele 12 000 deltakere. Det viser at vi har potensiale til å øke antallet. Målet er å passere 3000 i år.

- Hvordan skal dere klare det? Vi skal fortsatt jobbe bevisst mot å engasjere og motivere treningsgrupper på blant annet arbeidsplasser rundt omkring. De siste årene har flest deltakere vært i aldersgruppen 35-55 år. Vi vil gjerne også få med flere yngre og samarbeider nå med jenter på idrettslinja ved Malvik videregående for å få ideer til hvordan vi kan nå flere unge. Også jentene i Strindheim Friidrett vil bli viktig å få mer med i arrangementet, sier Østgaard.

Egen konkurranseklasse?

Tidligere har det vært et viktig element i løpet å tone ned konkurranseelementet. Fortsatt skal det sosiale samværet stå i fokus, men prosjektledelsen vil nå introdusere en tidtakingsklasse i løpet for å få med også de som liker å ha fokus på tid og prestasjon.

Vi vil gjerne ha et tilbud til alle. Det viktigste er å få så mange som mulig til å mosjonere og det er viktig at det fortsatt er stort engasjement på arbeidsplasser rundt omkring slik at det blir en festlig opplevelse for alle. Ønsket er å få med både de som vil kle seg ut og ha en artig ettermiddag/kveld på byen, og de som liker å løpe fort i fem kilometer, sier Tone A. Østgaard.

Kineserne underholder

Også i år vil det bli innslag med underholdning fra en scene som bygges opp i Munkegata.

May Lise Hoel er årets kunstner, men hovedattraksjon blir likevel Tre Små Kinesere, som vil skape god stemning for deltakerne før start.

Hvem som skal få æren av å være hare når startskuddet smeller, er ikke klart ennå. I fjor var det Odin Jensenius alias Klaus Joacim Sonstad som hadde oppgaven.

Nå er det et ønske om å overtale langrennspensjonist Petter Northug til å la seg jage av flere tusen jenter ut fra start på ettermiddagen onsdag 5. juni.

Tar du utfordringen, Petter?

Tekst og foto: Einar Kristengaard

WWW.JENTEBOLGENTRONDHEIM.NO